Norwegian made jewellery

Reklamasjon og retur


Mangel eller feil på leveringen
Hvis du noe mangler eller du har mottatt feil vare i forhold til din bestilling, send en epost direkte til info@eidsfoss-solvsmie.no. Denne eposten må inneholde følgende informasjon:

  • Kundenummer
  • Ordrenummer
  • Varenummer på varen som mangler

Vårt kundeservice vil deretter finne ut hva som har skjedd og rett opp eventuelle feil.

Retur og garanti
Ønsker du å returnere en vare, ta først kontakt med oss på info@eidsfoss-solvsmie.no. Vi avtaler hvordan rerturen skal foregå. Etter har mottatt returrner vare vil du motta en ny ordrebekreftelse på e-post når vi sender ut en erstatningsvare til deg.

Vi anbefaler at retur utføres av den samme transportør som leverte produktene. Forsendelser som ikke sendes med en forsendelsesmåte som benytter sporing. Varer som blir sendt i postoppkrav vil ikke bli mottatt. Disse blir returnert til kunde.

Ved retur er det svært viktig at både produkt og tilhørende original emballasje pakkes godt inn. Ødelagt produkt eller original emballasje vil ikke bli godkjent. 

Generelt om returer
En defekt vare som sendes i retur, vil bli erstattet med ny vare av samme type, dersom skaden skyldes transport eller garanti. Dette vil du motta en ordrebekreftelse på, hvor også prisen på varen står oppført. Det skal ikke betales for erstatningsvaren. Dersom erstatningsvaren er utgått, vil du få kreditnota på ordrebekreftelsen. Du kan da velge mellom å få pengene tilbake eller få tilsendt et lignende produkt i erstatning. Ved bruk av generell angrefrist, vil det automatisk bli opprettet en kreditnota til deg og du vil få pengene tilbake på kontoen din. Produktet må ikke ha vært i bruk/montert i angrefristperioden.

Angrerett
Dersom du angrer på kjøpet har du angrerett iht angreloven. Angreretten betyr at kjøper uten begrunnelse kan returnere varen selv om det ikke er noen mangel ved selve varen. 

Om du benytter deg av angreretten vil du få tilbake alle kostnader du har hatt ved kjøpet.

Du har da 14 dager på deg til å benytte deg av angreretten. Dette skal meldes skriftlig og skal også inneholde opplysninger om hvordan varen returneres. Videre skal varen returneres innen rimelig tid! Varen må leveres tilbake i original emballasje og i den stand og mengde som den var når kjøper mottok varen. Vi forbeholder ross retten til å avvise vare som kommer i retur dersom det er mangler eller feil på returnert vare.

Eventuelle kostnader ved retur av varen skal bære av kjøper dersom ikke annet skriftlig er avtalt.